U bent op zoek naar een huis, of misschien heeft u uw droomwoning al wel op het oog. Misschien wilt u verhuizen met een restschuld of bent u een starter en wilt u kijken wat de mogelijkheden zijn. Met deze 12 hypotheektips helpt AAM Financieel advies u met het kiezen van de voordeligste en goedkoopste hypotheek, met de beste voorwaarden!

1.    Kies een rentevorm die het best bij u past

Bij het kiezen van een hypotheek die perfect bij u past, is het belangrijk om te kijken naar de rentevorm van een hypotheek. Bij het aflossen van een hypotheek betaalt u altijd een percentage van de hypotheek als rente. Het kan zijn dat dit iedere maand een verschillend bedrag is, zoals bij een variabele rentevorm.

De voordelen van een variabele rentevorm zijn dat de rente bij deze rentevorm gemiddeld lager is dan die van een vaste rentevorm. Daarnaast kunt u veel profijt hebben van rentedaling als gevolg van daling van de marktrentes. De voordelen van een vaste rentevorm zijn dat u zekerheid heeft over uw maandlasten en dat het stijgen van marktrentes geen invloed heeft op uw rentekosten.

2.    Kijk niet altijd alleen naar een lage rente

Let er op dat een lage rente niet altijd betekent dat u het laagste netto maandbedrag betaalt. Veel belangrijker is een hypotheekvorm kiezen die goed bij u past. Hoe kunt u het best alle hypotheken en de daarbij behorende rentevormen vergelijken? Wij helpen u graag verder! AAM Financieel advies houdt rekening met factoren als de looptijd van een hypotheek, persoonlijke omstandigheden, uw mogelijkheden maar ook risico’s. Hierdoor bent u er zeker van dat u een rentevorm kiest die het best bij u past!

3.    Schakel een volledig onafhankelijke hypotheekadviseur in

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt alle verschillende hypotheken. Op basis hiervan wordt een hypotheekvorm geadviseerd die het best past bij uw persoonlijke omstandigheden. Het advies van AAM zorgt ervoor dat u duidelijk weet waar u staat en dat u hierdoor de goede keuze kunt maken. Op de over ons pagina vindt u meer informatie over wat AAM Financieel advies voor u kan betekenen.

4.     Kijk of u in aanmerking komt voor een speciale startersregeling

Bij een speciale startersregeling staan ouders of grootouders de eerste jaren garant voor de aflossing van de starter. Hierdoor is het voor de starter mogelijk om een hogere hypotheek te nemen. Dit kan er dus voor zorgen dat een starter meer opties open heeft staan.

5.    Hypotheekrenteaftrek

Wanneer u in of na 2013 een annuïtaire (vaste) lening heeft afgesloten voor een eigen woning, mag u de rente aftrekken. Bereken hier of u aan de aflossingseis voldoet.

6.    Bereken uw hypotheek

Wanneer u een huis wilt kopen is het belangrijk om ongeveer te weten wat uw mogelijkheden zijn. Weten waar u aan toe bent? Met de hypotheek berekenen tool van AAM Financieel adviseurs ziet u wat u maximaal kunt lenen. Wilt u precies weten wat u kunt lenen, waarbij rekening wordt gehouden bij uw persoonlijke omstandigheden? Vraag dan een adviesgesprek aan bij AAM Financieel advies.

7.    Verzeker uzelf met de NHG om minder risico te lopen

Kent u de NHG al? De NHG is een verzekering voor uw hypotheek en geeft u de zekerheid die u nodig heeft! Lees hier meer over de NHG-verzekering!

8.    Voorkom BKR-registraties

Bureau Krediet Registratie is een stichting die kredieten registreert. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat u geen hypotheek meer mag afsluiten. Voorkom BKR registraties! Hoe u dit het best kunt doen, kunt u teruglezen in ons nieuwsartikel over BKR-registraties.

9.    Uw spaargeld zorgt voor rentekorting

Wanneer u eigen spaargeld in uw hypotheek stop ontvangt u in de meeste gevallen rentekorting. Omdat u rente over een minder hoog bedrag betaalt, is de rente per maand lager. Zo kunnen uw netto maandlasten dus zakken.

10. Hypotheek afsluiten met een restschuld? Lees het verhuizen stappenplan van AAM

Op de website van AAM Financieel advies vindt u verschillende handige oplossingen voor bij een restschuld, zodat u alsnog gewoon kunt verhuizen! Voor meer tips kunt u het verhuizen stappenplan doorlezen.

11. Tips voor het einde van uw rentevaste periode

Is voor u het einde van uw rentevaste periode in zicht? U kunt dan een nieuw tarief afsluiten en een nieuwe rentevaste periode kiezen. Lees op onze website meer informatie meer informatie over een nieuw voorstel bij het eind van een rentevaste periode.

Meer hypotheektips? Neem contact op met AAM Financieel advies!

Wij hopen u goed te helpen geholpen met deze 11 hypotheektips! Wilt u meer professioneel advies ontvangen van een van onze specialisten? Neem dan contact met AAM Financieel advies op!

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten