Huis kopen stappenplan

Wanneer u een huis wilt kopen zijn een aantal factoren belangrijk. Wij hebben deze factoren voor u op een rijtje gezet in de vorm van een stappenplan voor het kopen van een huis. In 6 stappen wordt uitgelegd wat bij ieder procesgedeelte bij de aankoop van uw huis belangrijk is.

Stap 1: Een huis vinden dat bij u past

Een huis vinden dat bij u past is nog niet altijd even makkelijk. Hierbij is het belangrijk dat u duidelijk voor ogen heeft wat uw woonwensen, toekomstplannen en financiële mogelijkheden zijn. Op deze manier kunt u gerichter zoeken en zult u ook sneller bij een woning uitkomen die goed bij u past.

Afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact op.

Stap 2: Uw financiële status duidelijk stellen

Het kan zijn dat u nog op huizenjacht bent, of dat u al een woning op het oog heeft. In beide gevallen is het belangrijk om te weten welke woning u wel en welke woning u niet kunt betalen. Hierbij kunnen wij u als financieel adviseurs goed van dienst zijn. Wij stellen uw financiële status duidelijk en geven op basis daarvan advies. Een duidelijk en precies beeld van uw financiële mogelijkheden zorgt ervoor dat u makkelijker en sneller een huis vindt dat bij u past.

Wanneer u een huis wilt kopen is het allereerst natuurlijk belangrijk hoeveel hypotheek u ongeveer kunt betalen per maand. Wilt u uw maximale hypotheek berekenen? Maak dan gebruik van de hypotheek bereken tool op onze website!

Dan is het nog belangrijk om een hypotheekvorm te vinden die bij u past. Voor persoonlijk advies dat volledig is afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met onze financieel adviseurs.

Dan zijn er nog verschillende rentevormen die u aan uw geldverstrekker betaalt over uw hypotheek. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat uw maandelijkse kosten zullen zijn na aankoop van uw droomhuis, kunt u het best samen met een financieel adviseur vaststellen welke rentevorm bij u past en hoeveel rente u per maand zal gaan betalen.

Helaas bent u er nooit zeker van dat uw omstandigheden over 10 jaar precies hetzelfde zullen zijn. Veranderdingen in uw omstandigheden kunnen invloed hebben op de mate waarin u de hypotheek en de rente kunt betalen. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u altijd verzekerd van een betaalbare en verantwoorde hypotheek.

Gaat u verhuizen en heeft u nog een restschuld? Laat onze financieel adviseurs u dan adviseren over de mogelijkheden van een renteschuld naast uw hypotheek die voor u het voordeligst zijn. Denk er, wanneer u al een woning heeft, goed over na wanneer u uw woning het best te koop kan zetten, of laat u ook hierover adviseren door de adviseurs van AAM financieel advies.

Stap 3: De bezichtiging van uw droomhuis

Uiteraard is het van belang om een goed gevoel te hebben bij uw mogelijk nieuwe woning. Plan daarom altijd een of meerdere bezichtigingen in, om zeker te zijn of de woning bij u past.

Stap 4: Onderhandelen

Bij de aankoop van uw droomhuis is het belangrijk om zeker te weten of u de woning kunt betalen en wat dan uw maandlasten zullen zijn. Hierbij kunnen onze financieel adviseurs u helpen. Wanneer u zeker bent van deze financiële zaken kunt u een bod uitbrengen en kunt u waar mogelijk onderhandelen met de verkoper. Vindt u het zelf moeilijk om te onderhandelen en wilt u graag hulp bij het kopen van een huis? Dan kan een aankoopmakelaar voor u een ideale oplossing zijn.

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

Nadat de verkoper akkoord is gegaan met uw bod, tekent u beide een tijdelijk contract, waarin alle onderlinge afspraken worden vastgelegd. Om ervoor te zorgen dat alle afspraken en voorwaarden zo veel mogelijk in uw voordeel zijn, kunt u een hypotheekadviseur mee laten kijken.

Stap 6: Notaris

Voordat u uw sleutel van uw nieuwe huis ontvangt gaat u eerst langs de notaris. U gaat naar de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen voor de overdracht van het huis. Daarna is de woning dan écht van u!

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten