Hypotheekvormen

De manier waarop u uw hypotheek aflost wordt een hypotheekvorm genoemd. Er zijn verschillende hypotheekvormen. Voor u is het belangrijk om een hypotheekvorm te kiezen die bij uw omstandigheden en uw plannen past.

Er zijn twee verschillende soorten hypotheekvormen wanneer u wilt profiteren van fiscale aftrek. Dit houdt in dat u een deel van de betaalde hypotheekrente terug kunt vragen mits u meteen begint met aflossen. De twee hypotheekvormen die dit voordeel met zich meedragen zijn de annuïtaire hypotheek en de lineaire hypotheek. Ook kunnen de twee hypotheekvormen met elkaar gecombineerd worden voor een samenstelling die bij u past.

Wilt u deskundig advies ontvangen over de hypotheekvorm die bij u past en u financieel voordeel biedt? Bij AAM financieel adviseurs nemen wij uw persoonlijke omstandigheden en uw wensen als uitgangspunt om een hypotheekvorm te vinden die bij u past.

Een annuïtaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm lost u de hypotheek en rente als een vast brutobedrag per maand af gedurende de looptijd. Het nettobedrag wordt maandelijks iets hoger maar het brutobedrag blijft hetzelfde.

Een lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek bestaat de gehele looptijd uit een gelijkblijvend bedrag aan aflossing en een bedrag aan rente dat afneemt.

Beleggingshypotheek

Bij deze hypotheekvorm spaart u geld op een beleggingsrekening. Dit geld wordt in beleggingen geïnvesteerd. Deze vorm kan u geld besparen maar brengt uiteraard risico’s met zich mee. Een combinatie van de beleggings- en de spaarhypotheek wordt een hybride hypotheek genoemd.

Afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact op.

Bankspaarhypotheek

Bij deze hypotheekvorm spaart het gehele bedrag bij elkaar op een geblokkeerde spaarrekening. Ook ontvangt u een rente over het spaargeld die gelijk is aan de hypotheekrente.

Spaarhypotheek

Ook bij deze hypotheekvorm spaart het gehele bedrag bij elkaar en wordt het hele hypotheekbedrag aan het eind van de looptijd afgelost. Ook bij deze vorm ontvangt u een vergoeding die gelijk is aan de hypotheekrente.

Levenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm kunt u een aflossingsvrije hypotheek combineren met een levensverzekering. U betaalt in dit geval een verzekeringspremie en een hypotheekrente. Ook bij een levenhypotheek ontvangt u een vergoeding die gelijk is aan hypotheekrente.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaalt u alleen rente over het hypotheekbedrag. Wanner u de hypotheek aflost hoeft u minder rente te betalen. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het echter aan u of u dat wel of niet doet.

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten