Stappenplan hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten die bij u past is niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij voor u een handig hypotheek afsluiten stappenplan opgezet waarin stap voor stap wordt verteld wat u kunt verwachten. Heeft u nog meer vragen betreft het afsluiten van een hypotheek? Neem dan vrijblijvend contact op met AAM financieel adviseurs.

Stap 1: Informatie verzamelen

Om overzicht te krijgen over uw huidige financiële status is het belangrijk om genoeg informatie te verzamelen, eventueel om door te spelen aan een adviseur. Zo krijgt u of uw adviseur een duidelijke en nauwkeurig beeld van uw financiën. Dit helpt om in te schatten welke hypotheek bij u past.

Afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact op.

Stap 2: Maximale hypotheek berekenen

Via de tool op onze website kunt u uw maximale hypotheek berekenen.

Stap 3: Advies door een hypotheekadviseur

Ondanks dat onze maximale hypotheek bereken tool een handige indicatie geeft van de hypotheek die u ongeveer kunt betalen, is deze berekening niet geheel nauwkeurig. De reden hiervoor is dat de tool geen rekening kan houden met persoonlijke omstandigheden. Hierom is het wanneer u zekerheid wilt op financieel gebied sterk aan te raden om u te laten adviseren door onze adviseurs. Onze adviseurs zoeken belangrijke zaken voor u uit en geven u professioneel financieel advies op maat.

Stap 4: Hypotheekoffertes aanvragen

Uw adviseur kan voor u een offerte aanvragen bij de bank waar u een hypotheek bij wilt afsluiten. Deze offerte biedt u een duidelijk overzicht met daarin het hypotheekbedrag totaal, de hypotheekkosten per maand, de rentekosten en de voorwaarden. Een financieel adviseur van AAM kan u helpen met het goed begrijpen van wat er precies in de offerte staat om zo onaangename financiële verassingen te voorkomen.

Stap 5: Uw huis kopen

Meer informatie over het kopen van uw droomhuis en handig stappenplan vindt u via deze link: huis kopen stappenplan.

Stap 6: Naar de notaris

Wanneer de financiering rond is, is het tijd om de transport- en hypotheekakte te tekenen bij de notaris. Vanaf dan is het huis helemaal van u!

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten