Verhuizen stappenplan

Wanneer u gaat verhuizen kan het zijn dat u nog een restschuld van uw huidige woning open heeft staan. Gelukkig is het dan in de meeste gevallen alsnog mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bij het aanvragen van een hypotheek voor uw nieuwe woning is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Zo is dat natuurlijk ook belangrijk wanneer u van plan bent om te gaan verhuizen. In principe kunt u het huis kopen stappenplan aanhouden bij het verhuizen.

Het verschil tussen u eerste huis kopen en verhuizen, is dat u nu al een huis met een hypotheek heeft. Wanneer u een restschuld heeft is het alsnog mogelijk om te verhuizen. Er zijn alleen wel een aantal dingen waar u extra over na moet denken. Deze keuzes kunnen voor u makkelijker en duidelijker gemaakt worden door een financieel adviseur van AAM.

Stap 1: Berekenen hoeveel u aan totale hypotheek kunt betalen

Bij het vinden van uw ideale woning is het belangrijk dat u weet wat uw mogelijkheden zijn. Door op de hoogte te zijn van uw maximale hypotheek weet u in welke prijsklasse u kunt gaan zoeken. Bent u opzoek naar een nauwkeurige berekening van uw maximale hypotheek, waar uw persoonlijke omstandigheden in mee worden berekend? De financieel adviseurs van AAM financieel advies helpen u graag verder, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact op.

Stap 2: Neem ik mijn oude hypotheek mee of sluit ik deze over?

De keuze om uw oude hypotheek over te sluiten of mee te nemen is afhankelijk van de huidige rente en uw huidige hypotheek. Daarnaast ligt het er ook nog aan welke voorwaarden u hebt vastgelegd met uw huidige geldverstrekker en hoe lang uw rentevaste periode nog duurt. Hierbij kan financieel advies van AAM voor u dus een uitstekende oplossing bieden, dit kan u veel geld besparen. Heeft u nog een restschuld? Lees op de website van AAM financieel advies over de alle mogelijkheden bij een restschuld.

Stap 3: Wil ik nu al een huis kopen of wil ik wachten tot mijn oude huis verkocht is?

Beide van de bovengenoemde keuzes brengen uiteraard risico’s met zich mee. Belangrijk hiervoor is om duidelijkheid te creëren op financieel gebied. Zo weet u bijvoorbeeld of u eventueel tijdelijk dubbele lasten kunt betalen, in het geval dat uw oude woning nog niet verkocht is. Zorg dus dat u een goed beeld heeft van uw financiële situatie en uw mogelijkheden. De financieel adviseurs van AAM kunnen u hier eventueel bij helpen.

Stap 4: Een ander huis kopen

Vervolgens komen er nog een aantal factoren kijken bij het kopen van een huis. Bijvoorbeeld het bezichtigen, het onderhandelen en de overeenkomst van uw nieuwe woning? Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan ons huis kopen stappenplan.

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten