NHG

Een betaalbare en verantwoorde hypotheek

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u de zekerheid die u nodig heeft. U kunt de NHG zien als een verzekering, maar dan voor uw hypotheek. De voordelen van de NHG zijn dat u zeker bent over een betaalbare en verantwoorde hypotheek, ook wanneer uw omstandigheden veranderen.

Onverwachte gebeurtenissen

Niemand kan er zeker van zijn dat zijn/haar omstandigheden over een aantal jaar nog hetzelfde zijn. Het kan natuurlijk zijn dat u de hypotheek over 10 jaar door omstandigheden niet meer zo makkelijk kunt betalen als nu. Uiteraard hoopt niemand dat dat het geval is, maar het is wel verstandig om met onverwachte gebeurtenissen rekening te houden.

Hiervoor is de Nationale Hypotheek Garantie ideaal: voor meer zekerheid in de toekomst!

Afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact op.

De Nationale Hypotheek Garantie als vangnet

Wanneer u door onverwachte omstandigheden in de toekomst uw hypotheek niet meer kunt betalen, dient de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als een soort vangnet. Hiervoor kunnen verschillende persoonlijke omstandigheden de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw relatie stopt, uw arbeidsongeschikt/werkloos raakt of wanneer uw partner overlijdt.

In deze gevallen kan de NHG u helpen uw hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor, indien naar wens, de woning behouden en kan verkoop met verlies worden voorkomen. Wanneer de verkoop van uw huis als gevolg van deze omstandigheden de enige optie is kan de NHG in sommige gevallen de restschuld zelfs kwijtschelden.

Tenslotte heeft de NHG nog als voordeel dat u met NHG in de meeste gevallen een korting krijgt op uw hypotheekrente.

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten